Savanyú káposzta /hordó nélkül/ recept




7 kg káposzta
8 dkg só
1/2 csomag feketebors
3 db babérlevél
1 kávéskanál köménymag
A Savanyú káposzta /hordó nélkül/ elkészítési módja:
A káposztát leszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd négy órán át állni hagyjuk, de itt-ott átkeverjük. Beletömködjük 7 dl-es befőttes üvegekbe és jól lezárjuk. 10 napig hagyjuk pléhen érlelődni, majd használhatjuk vagy tovább tároljuk . A pléh azért kell, mert a lé kifolyhat az üvegekből ahogy forr.
Nem mindegyik fajta káposzta alkalmas a savanyításra.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: foxika, 2010. okt. 13. 08:42
A savanyú káposzta /hordó nélkül/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.