Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Savanyú káposzta /hordó nélkül/ recept

Savanyú káposzta /hordó nélkül/ recept

Elkészítési idő 260 perc

Kalória 20 kcal
Szénhidráttartalom 3 gramm

A Savanyú káposzta /hordó nélkül/ hozzávalói:
7 kg káposzta
8 dkg só
1/2 csomag feketebors
3 db babérlevél
1 kávéskanál köménymag


A Savanyú káposzta /hordó nélkül/ elkészítési módja:
A káposztát leszeljük, összekeverjük a sóval és a fűszerekkel, majd négy órán át állni hagyjuk, de itt-ott átkeverjük. Beletömködjük 7 dl-es befőttes üvegekbe és jól lezárjuk. 10 napig hagyjuk pléhen érlelődni, majd használhatjuk vagy tovább tároljuk . A pléh azért kell, mert a lé kifolyhat az üvegekből ahogy forr.

Nem mindegyik fajta káposzta alkalmas a savanyításra.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A savanyú káposzta /hordó nélkül/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook