Hordós káposzta recept
A Hordós káposzta hozzávalói:Kaposzta
repa
birsalma
torma
kapor
csombor
so
szemes bors
komenymag.
A Hordós káposzta elkészítési módja:
A szebb fej kaposztakat kitorzsazom, a tobbit legyalulom. A gyalult kaposztat sozom, osszekeverem es okollel kiverem, mig levet ereszt. Egy reteg fuszer a hordo aljara, egy reteg gyalult-sozott kaposzta, erre jonnek a fejek, szepen egymes melle. A torzsa ures helyet feltoltom soval es komenymaggal. Megint gyalult, megint fejes, addig folytatom mig el nem fogy minden alapanyag. Tetejet tiszta deszkalappal letakarjuk, sulykent nagyobb kovel lenyomatjuk, forras kozben habjat tobbszor leszedjuk, vegul lezarjuk es pinceben vagy nagyon huvos kamraban taroljuk.
Pontos adagokat nem tudok adni, szemre pakolok mindent bele.
Kb 2 zsak kaposzta, 3 kilonyi repa, egy tal darabolt birsalma es a fuszerek :)))
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. okt. 10. 12:55
A hordós káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.