Tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire recept
A Tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire hozzávalói:kifőzött üvegek,
celofán,
nátrium-benzoát,
és természetesen amit rakunk az üvegbe,
és a felöntőlé
A Tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire elkészítési módja:
Gondolom sok ember nem tudja mi a lényege a télire való berakásnak.Kifőzött,csíramentes,lecsöpögtetett üvegekbe kell tenni amit akarunk.Savanyúságlevet készítünk amilyen módon megszoktuk,de nem tesszük bele a tartósítószert,hanem 2 db celofánt fogunk.Az egyiket bevizezzük,vizes felével az üvegre tesszük.Ennek a tetejére szórunk egy mokkáskanál nátrium-benzoátot.Majd a másik celofánt is bevizezzük,és vizes felével felfelé rátesszük a másik tetejére.Majd rácsavarjuk a záró kupakot. Így a tartósítószer nem kerül be a gyomrunkba!! Ezen a linken,még több receptemet is megtaláljátok; http://www.nosalty.hu/knyaskone_szakacs_47422
A steril üvegek fontosak,és a jó hideg spajz!!/ha csak egy kis kosz kerül bele,akkor veszett fejsze nyele.../
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2010. szept. 10. 12:54
A tartósítószermentes savanyúságok eltevése télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.