Pergős Rizs /egyszerűen/ recept

A Pergős Rizs /egyszerűen/ hozzávalói:
rizs,
só,
pici olaj,
víz

Több recept itt található!!!
https://www.nosalty.hu/receptkonyv/55231?
A Pergős Rizs /egyszerűen/ elkészítési módja:
Annyi rizst válogatunk ki tisztára amennyit enni akarunk/duplája mennyiség lesz,és megdagad/.Átmossuk. Bő,háromszoros mennyiségű vízben,(mint a rizs) odatesszük főlni.Teszünk bele sót,kis olajat.Mikor megfőlt,(ez 18-25 perc is lehet),beleöntjük egy olyan szűrőedénybe,amibe az egész belefér.Csapvíz alá tartjuk és jól leöblítjük,(ez az egész lényege)!Visszaborítjuk abba az edénybe amibe főztük,tehetünk rá kis petrezselyem zöldet,megsózzuk és tálalhatjuk.Jó étvágyat!!
Az egész rizsfőzés lényege,hogy jól megfőljön,de ne szétfőljön!!!
Majd az alapos leöblítés főzés után!!!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ilus74, 2010. szept. 6. 09:21
A pergős rizs /egyszerűen/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.