Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Pergős Rizs /egyszerűen/ recept

Pergős Rizs /egyszerűen/ recept

Elkészítési idő 30 perc

A Pergős Rizs /egyszerűen/ hozzávalói:
rizs,
só,
pici olaj,
víz


Pergős Rizs /egyszerűen/
Több recept itt található!!! https://www.nosalty.hu/receptkonyv/55231?

A Pergős Rizs /egyszerűen/ elkészítési módja:
Annyi rizst válogatunk ki tisztára amennyit enni akarunk/duplája mennyiség lesz,és megdagad/.Átmossuk. Bő,háromszoros mennyiségű vízben,(mint a rizs) odatesszük főlni.Teszünk bele sót,kis olajat.Mikor megfőlt,(ez 18-25 perc is lehet),beleöntjük egy olyan szűrőedénybe,amibe az egész belefér.Csapvíz alá tartjuk és jól leöblítjük,(ez az egész lényege)!Visszaborítjuk abba az edénybe amibe főztük,tehetünk rá kis petrezselyem zöldet,megsózzuk és tálalhatjuk.Jó étvágyat!!

Az egész rizsfőzés lényege,hogy jól megfőljön,de ne szétfőljön!!!
Majd az alapos leöblítés főzés után!!!


Kategória: Köretek receptjei


A pergős rizs /egyszerűen/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook