Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Gombás bab recept

Gombás bab recept

A Gombás bab hozzávalói:
1 nagyobb fej hagyma
1 nagy paradicsom
30 dkg főtt /vagy konzerv/ bab
15 dkg gomba /vagy 1 konzerv gomba/
olíva olaj
2 evőkanál gyengébb ecet
petrezselyemzöld aprítva
1 teáskanál rozmaring aprítva


A Gombás bab elkészítési módja:
A hagymát megtisztítjuk,vékonyra felszeleteljük. A megmosott paradicsomot szeletekre vágjuk. A babot lecsepegtetjük a levétől,ha a gomba konzerv,akkor azt is. Ha friss gombát használunk,akkor megtisztítjuk,és felszeleteljük. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat,beletesszük a hagymát,kicsit megpirítjuk.Hozzáöntjük a gombát,a paradicsom szeleteket,azzal is összesütjük. Hozzátesszük a babot is,sózzuk,borsozzuk,meglocsoljuk az ecettel,rászórjuk a rozmaringot és a petrezselymet. Kicsit még sütjük,és hagyjuk kihülni.

Egymagában is,vagy natúrszelettel, rántott és sült húsokkal is nagyon finom.

Lehet enni főtt tojással,vagy virslit is karikázhatunk bele.


Kategória: Köretek receptjei


A gombás bab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook