Kétszer sült pikáns hússzelet recept
A Kétszer sült pikáns hússzelet hozzávalói:4-6 szelet hús /karaj,csirke vagy pulykamell/
2 tojás
1 fej vöröshagyma
3-4 burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
tejföl
só
bors
őrölt kömény
petrezselyem
A Kétszer sült pikáns hússzelet elkészítési módja:
A húst kiverjük, borsozzuk, sózzuk, majd belisztezzük. A tojást felverjük, megsózzuk. A petrezselymet, 1/2 mokkáskanál őrölt köményt, 2-3 evőkanál lisztet beletesszük, majd hozzáreszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és 3-4 krumplit. Ha túl híg, adunk hozzá még lisztet. A hússzeleteket belehempergetjük óvatosan a masszába, ha kell, még teszünk a tetejére is. Olajban nagy lángon kisütjük, kb. 3-4 percig oldalanként. Ezután tepsibe tesszük, tejföllel megkenjük, és 1 fej fokhagymát olajon megfuttatunk /lehet nyersen is/, eloszlatjuk a tejfölön, petrezselyemmel meghintjük, és sütőbe rakjuk pár percre.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. máj. 31. 17:23
A kétszer sült pikáns hússzelet elkészítési módja és hozzávalói.