Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kétszer sült pikáns hússzelet recept

Kétszer sült pikáns hússzelet recept

A Kétszer sült pikáns hússzelet hozzávalói:
4-6 szelet hús /karaj,csirke vagy pulykamell/
2 tojás
1 fej vöröshagyma
3-4 burgonya
1-2 gerezd fokhagyma
tejföl

bors
őrölt kömény
petrezselyem


A Kétszer sült pikáns hússzelet elkészítési módja:
A húst kiverjük, borsozzuk, sózzuk, majd belisztezzük. A tojást felverjük, megsózzuk. A petrezselymet, 1/2 mokkáskanál őrölt köményt, 2-3 evőkanál lisztet beletesszük, majd hozzáreszeljük a vöröshagymát, a fokhagymát és 3-4 krumplit. Ha túl híg, adunk hozzá még lisztet. A hússzeleteket belehempergetjük óvatosan a masszába, ha kell, még teszünk a tetejére is. Olajban nagy lángon kisütjük, kb. 3-4 percig oldalanként. Ezután tepsibe tesszük, tejföllel megkenjük, és 1 fej fokhagymát olajon megfuttatunk /lehet nyersen is/, eloszlatjuk a tejfölön, petrezselyemmel meghintjük, és sütőbe rakjuk pár percre.


Kategória: Húsételek receptjei


A kétszer sült pikáns hússzelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook