Padlizsán párizsi bundában recept
A Padlizsán párizsi bundában hozzávalói:padlizsán
tojás
tej
liszt
só
esetleg bors
olaj a sütéshez
A Padlizsán párizsi bundában elkészítési módja:
A padlizsánt megmosom,végeit levágom. Kb. 1 cm vastag szeletekre vágom,minden szeletet enyhén megsózok,és kicsit állni hagyom. Tojásból,tejből,lisztből sűrű palacsintatésztát készítek,amibe teszek sót és esetleg borsot. A padlizsánszeleteket lisztben megforgatom,utána a sűrű palacsintatésztába mártom,kicsit lecsepegtetem,forró olajban aranysárgára sütöm. Rizzsel vagy sültburgonyával és majonézzel tálalom.
Tej helyett sörrel is készíthetjük a palacsintatésztát.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. máj. 26. 19:00
A padlizsán párizsi bundában elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.