Lilakáposzta ágyon sült vörösboros csirke recept
A Lilakáposzta ágyon sült vörösboros csirke hozzávalói:1 konyhakész csirke
1 vöröshagyma
1 közepes nagyságú lilakáposzta
só
cukor
kömény
ecet
víz
1 dl vörösbor
olaj
vaj
őrölt pirospaprika
A Lilakáposzta ágyon sült vörösboros csirke elkészítési módja:
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk, picit besózzuk. A hagymát karikákra, a káposztát pedig vékony csíkokra metéljük. A tepsit kiolajozzuk, szétterítjük benne először a hagymát, majd a káposztát. Megsózzuk, cukrozzuk, köménnyel megszórjuk, megcsepegtetjük ecettel. Rárakjuk a csirkét, bőrével felfelé, meghintjük pirospaprikával. Pici vizet öntünk alá, valamint a bort. Forró sütőbe toljuk, megsütjük. A sütés befejezése előtt vajdarabkákat szórunk rá, és piros kérget sütünk rá. Én a káposztát összekevertem minden ízesítővel, és úgy tettem a sütőedénybe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. máj. 12. 16:05
A lilakáposzta ágyon sült vörösboros csirke elkészítési módja és hozzávalói.