Újkrumplis tonhalsaláta recept
Az Újkrumplis tonhalsaláta hozzávalói:35 dkg aprószemű újburgonya
2 szem paradicsom
3 ek apróra vágott petrezselyem
15 dkg tonhalkonzerv
3 ek olívaolaj
só
őrölt bors
2-3 szem mogyoróhagyma (vagy fehérhagyma)
1-2 keményre főtt tojás
3-4 evőkanál fehérborecet (vagy világos balzsamecet)
Az Újkrumplis tonhalsaláta elkészítési módja:
1.A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megpuhult, meghámozzuk és karikára vágjuk, majd megint félbe. 2.A tojást megpucoljuk és felszeleteljük. A paradicsomot apró kockára szeljük. A hagymát vékonyan felkarikázzuk. 3.Egy pohárban az olívaolajat és az ecetet összekeverjük. Sóval, borssal fűszerezzük. 4.Egy salátás tálba rakjuk a zöldségeket. A tonhalat villával szétnyomkodva szintén belekeverjük. 5.Az ecetolajöntettel meglocsoljuk, tetejére szórjuk a petrezselymet és hűtőben 1-2 óra alatt lehűtjük. 6.Hidegen tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. máj. 22. 17:01
Az Újkrumplis tonhalsaláta elkészítési módja és hozzávalói.