Zöldséges burgonyarolád recept
A Zöldséges burgonyarolád hozzávalói:4 személyre
1,2 kg burgonya
15 dkg szalonna
15 dkg csiperkegomba
15 dkg kukorica
1 piros kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek olaj
3 gerezd fokhagyma
1 ek ételízerítő
1-1 ek frissen felaprított bazsalikom és rozmaringlevél
só
bors
kevés vaj
Tálaláshoz:
petrezselyem
3dl tartármártás
A Zöldséges burgonyarolád elkészítési módja:
A burgonyát meghámozom, nagyobb darabokra vágom, és sós vízben puhára főzöm. Közben a szalonnát apróra felkockázom. A csiperkét felszeletelem. A paprikákat csíkokra, a vöröshagymát meg a paradicsomot apró darabokra vágom. Az olajban megpirítom a szalonnát. Hozzáadom a zöldségeket és puhára párolom. Reszelt fokhagymával, ételízesítővel, bazsalikommal, rozmaringgal és borssal ízesítem. A főtt burgonyát kevés vajjal összetöröm. A krumplipűrét egy konyharuha felén egyenletesen eloszlatom. A ruha másik felével betakarom. Ujjnyi vastagra, kb. 25x40 téglalappá nyújtom, majd kitakarom. Eloszlatom rajta a zöldséges keveréket, és a konyharuha segítségével feltekerem. Kb. fél órára hűtőszekrénybe teszem, hogy "megszilárduljon". A burgonyaroládot felszeletelem, petrezselyemmel díszítem. A tartármártást külön kínáljuk hozzá.
Csak frissen finom.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. jún. 1. 18:57
A zöldséges burgonyarolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.