Minerva sóletje recept
A Minerva sóletje hozzávalói:1 kg kisszemű tarkabab
1 kg nyers füstölt hús
10-12 tojás
10 dkg árpagyöngy (gersli) kb egy másfél marék
40 dkg vöröshagyma( 2 nagy fej)
1 fej fokhagyma
kevés só (a füstölt hústól függően)
pirospaprika
őrölt bors
étolaj
A Minerva sóletje elkészítési módja:
A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára be kell áztatni, a tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni, a hagymát és a fokhagymát fel kell aprítani. A felaprított hagymát és fokhagymát az olajon vagy (zsíron) meg kell pirítani egy fazékban Bele kell keverni a pirospaprikát, és vízzel fel kell engedni. Ezután minden egyéb összetevőt (bab, hús, árpagyöngy, bors, só ) bele kell keverni, és annyi vízzel felengedni, hogy kb. 2-3 újnyival elfedje az összetevőket. kb. 3-4 óra múlva a húst felszeletelve, a tojásokat megtisztítva az egészet át kell rakni egy sütésre alkalmas edénybe (tepsi vagy római tál vagy jénai) úgy, hogy alul és felül bab legyen, középen pedig a hús és a tojás. Be kell helyezni az előmelegített sütőbe, és addig kell sütni, amíg a tetején lévő babok kissé megbarnulnak, és a szaft besűrűsödik.
Nekem 6 -8 órát sül a sütőben összesen. Én vegyes babból és bármilyen húsból készítem,de füstölttel a legjobb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2011. jún. 4. 22:11
A minerva sóletje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.