Mákos gombóc recept
A Mákos gombóc hozzávalói:2 személyre:
80 gr darált mák
2 db száraz zsemle
2,5 dl tej
2 db tojás
2 evőkanál búzadara
10 gr margarin
30 gr zsemlemorzsa
A Mákos gombóc elkészítési módja:
A darált mákot és a csíkokra vágott zsemlét egy tálban összekeverjük és ráöntjük a megforrósított tejet.Letakarva 10 percig állni hagyjuk majd hozzákeverjük a búzadarát és az egész tojásokat.A masszából 6 egyforma gombócot formázunk és azokatlobogó sós vízben 10 percig főzzük.A gombócokat a margarinon megpirított zsemlemorzsára szedjük, és megforgatjuk. Kompóttal tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. okt. 12. 23:22
A mákos gombóc elkészítési módja és hozzávalói.