Brokkoli felfújt recept
A Brokkoli felfújt hozzávalói:4 személyre:
50 dkg brokkoli
2 evőkanál ételízesítő
2 evőkanál ráma sütőmargarin
5 dkg liszt
4 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg reszelt parmezán sajt
4 tojás
a formák kikenéséhez vaj, zsemlemorzsa
A Brokkoli felfújt elkészítési módja:
Előkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük. A margarint serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, halványra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a maradék Delikáttal ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzákeverjük a brokkolipépet, a reszelt sajtot, és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Négy kis pudingformát kikenünk vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával, és háromnegyed részig megtöltjük a brokkolis masszával. A formákat tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk bele, hogy a formák feléig érjen. A sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Tányérra borítva tálaljuk a sajtmártással.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 10. 08:10
A brokkoli felfújt elkészítési módja és hozzávalói.