Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Brokkoli felfújt recept

Brokkoli felfújt recept

A Brokkoli felfújt hozzávalói:
4 személyre:

50 dkg brokkoli

2 evőkanál ételízesítő

2 evőkanál ráma sütőmargarin

5 dkg liszt

4 dl tej

1 csipet őrölt szerecsendió

5 dkg reszelt parmezán sajt

4 tojás

a formák kikenéséhez vaj, zsemlemorzsa


A Brokkoli felfújt elkészítési módja:
Előkészítés: A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, és 1 evőkanál ételízesítővel ízesített vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és turmix gépben pépesítjük. A margarint serpenyőben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, halványra pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és kevergetve 4-5 perc alatt sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, a maradék Delikáttal ízesítjük, és megszórjuk szerecsendióval. Hozzákeverjük a brokkolipépet, a reszelt sajtot, és a tojások sárgáját. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Négy kis pudingformát kikenünk vajjal, beszórjuk zsemlemorzsával, és háromnegyed részig megtöltjük a brokkolis masszával. A formákat tepsibe rakjuk, és annyi vizet öntünk bele, hogy a formák feléig érjen. A sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Tányérra borítva tálaljuk a sajtmártással.


Kategória: Egytálételek receptjei


A brokkoli felfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook