Spenótos-lazacos lasagne recept
A Spenótos-lazacos lasagne hozzávalói:20 dkg füstölt lazac felszeletelve
4 dl tej
darált dió
lasagne tészta
spenótpüré
liszt
só
bors
szerecsendió
A Spenótos-lazacos lasagne elkészítési módja:
A spenótot a főzelékhez hasonlóan elkészítjük, de kihagyjuk belőle a tejet és a beáztatott zsemlét (már aki szokott bele tenni). A tejből, lisztből és olajból sűrű besamelt készítünk, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kettéválasztjuk. Az egyik adagba belekeverjük a ledarált diót. Tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a spenótot, a tésztát, a lazacot a diós besamellel, legvégén tésztával fedjük be, majd a tetején eloszlatjuk a besamel másik felét, és előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
A tetejére lehet szórni ízlés szerint reszelt sajtot. Ne nagyon szórjunk bele más fűszert, elvész a hozzávalók íze. Sóval vigyázzunk, a füstölt lazac eleve sós
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 8. 07:50
A spenótos-lazacos lasagne elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.