Kedvenc spenótos rakottas recept


Spenót
2-3 gerezd Fokhagyma
0,5 dl főzőTejszín
1/2 kg gomba
1 fej vöröshagyma
Só, bors
30 dkg Márványsajt
500 g tészta ( szélesmetélt/ spagetti/ makaróni)
A Kedvenc spenótos rakottas elkészítési módja:
Kifőzzük a tésztánkat a szokásos módon, leszűrjük. Közben főzünk egy klasszikus gombapörköltet és egy spenótfőzeléket. Nem írtam mennyiséget, mert annak függvénye, ki, mennyire szereti : o) Az ovál jénaink aljára lerakunk egy sor tésztát, erre megy a gombapörkölt, majd a márványsajt, utána egy sor tészta, rá a spenót és ismét marványsajt. Attól függ,mennyire mély a tálunk, aszerint rétegezhetünk még. Összesütjük kb.10 perc alatt.
A márványsajt miatt elég "érdekes" illat keletkezik sütéskor, ezt vendégek érkezésekor kalkuláljuk bele :)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. júl. 23. 22:50
A kedvenc spenótos rakottas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.