Pityókás fügedzsem recept

1.5 kg érett füge
1.4 kg kristálycukor
2.5 dl vörösbor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom leve
1 tasak zselé fix
A Pityókás fügedzsem elkészítési módja:
5 evőkanál cukrot félreteszünk.A fügét nagyobb darabokra vágjuk , majd a cukorral borral és a fahéjjal összekeverjük.Lefedjük és 12 órára a hűtőbe tesszük.A zselé fixet az 5 kanál cukrot,összekeverjük,hozzáadjuk a citromlét,és az előkészített fügéhez adjuk.Fedővel lefedve 15 percig forraljuk.Forrón üvegekbe töltjük,lezárjuk és száraz dunsztba hagyjuk kihülni.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. szept. 19. 11:04
A pityókás fügedzsem elkészítési módja és hozzávalói.