Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Nagymamám féle tepertős pogácsa recept

Nagymamám féle tepertős pogácsa recept

A Nagymamám féle tepertős pogácsa hozzávalói:
50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 mokkacukor és tej az élesztő futtatásához,
ízlés szerint só (én 1 teáskanállal szoktam beletenni),
ízlés szerint őrölt bors,
2 dl tejföl,
1 egész tojás,
35 dkg darált tepertő.

A kenéshez:
1 tojás.


A Nagymamám féle tepertős pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót, az őrölt borsot, a tejfölt, a tojást a cukros tejben megfuttatott élesztővel összegyúrom, majd kinyújtom és rákenem a darált tepertőt. Feltekerem, mint a bejglit, majd félbehajtom és fél órát kelni hagyom. A fél óra eltelte után összegyúrom, kinyújtom, becsíkozom, kiszaggatom, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe téve még fél órát kelni hagyom. Ezután előmelegített sütőben készre sütöm. (Kb. fél óra alatt megvan.)

Kb. 3 tepsivel lesz a hozzávalókból.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A nagymamám féle tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook