Nagymamám féle tepertős pogácsa recept
A Nagymamám féle tepertős pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
1 mokkacukor és tej az élesztő futtatásához,
ízlés szerint só (én 1 teáskanállal szoktam beletenni),
ízlés szerint őrölt bors,
2 dl tejföl,
1 egész tojás,
35 dkg darált tepertő.
A kenéshez:
1 tojás.
A Nagymamám féle tepertős pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, a sót, az őrölt borsot, a tejfölt, a tojást a cukros tejben megfuttatott élesztővel összegyúrom, majd kinyújtom és rákenem a darált tepertőt. Feltekerem, mint a bejglit, majd félbehajtom és fél órát kelni hagyom. A fél óra eltelte után összegyúrom, kinyújtom, becsíkozom, kiszaggatom, majd a kivajazott, kilisztezett tepsibe téve még fél órát kelni hagyom. Ezután előmelegített sütőben készre sütöm. (Kb. fél óra alatt megvan.)
Kb. 3 tepsivel lesz a hozzávalókból.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2009. márc. 5. 15:20
A nagymamám féle tepertős pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.