Kakaós csiga 3. recept


Tészta:
1/2 kg liszt
2 dl tej
1 csomag élesztő és a felfuttatásához tej
cukor
só
1 tojás
1 kanál étolaj
kb. 2 dl tej (Erre majd sütéskor lesz szükség, nem kell hozzákeverni a tésztához!)
Töltelék:
1 Ráma margarin,
4 evőkanál kakaópor,
cukor (ízlés szerint)
A Kakaós csiga 3. elkészítési módja:
Töltelék: A margarint habosra keverni, majd hozzátenni a cukrot és a kakaót. Tészta: A felfuttatott élesztőt a liszthez tenni, az összetevőket összegyúrni, a tésztát kinyújtani, rákenni a tölteléket, majd feltekerni. Felszeletelni, tepsibe tenni egymástól kb. 2 cm távolságra. Ha félig megsült (pontosabban: amikor elkezd "sisteregni":), a vaj), tejjel meglocsolni (ez fontos!)és sütni tovább.
Ha szeretnéd, hogy kicsit egészségesebb legyen, akkor a liszt felét teljes kiőrlésű liszttel is helyettesítheted. Próbáltam csak teljes kiőrlésűvel is, de úgy valamiért
nem lett olyan jó a tészta.
Nem kell (nem szabad) keleszteni a tésztát, amíg készül, addig kel, aztán meg a sütőben a sütés közbeni tejjel locsolásig.
Sütés közben azért kell meglocsolni tejjel, mert a kelés folyamatás befolyásolja.
Érdemes először a tölteléket elkészíteni, utána a tésztát, mivel fordított esetben a tészta kelésnek indul.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Dorka29, 2008. febr. 29. 10:00
A kakaós csiga 3. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.