Rizspelyhes banán recept


1 közepes banán
100 ml rizspehely (bioboltban kapható)
50 ml anyatej (vagy ugyanennyi kész tápszer)
kb. 20 ml gyümölcslé (bármilyen, én őszibarackot használtam)
A Rizspelyhes banán elkészítési módja:
A rizshelyhet a forróra melegített gyümölcslével összekeverjük, majd egy percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Ezalatt a banánt az anyatejjel/tápszerrel összeturmixoljuk, majd hozzáöntjük a rizspelyhes masszát és még turmixolunk rajta egyet. Ebből a mennyiségből kb. egy bolti bébiételnek megfelelő adag jön ki.
Az anyatejet/tápszert teljes egészében is helyettesíthetjük gyümölcslével, de akkor már jóval kevesebb a tápértéke, így inkább csak desszert.
Melegen tálaljuk.
Kategória: Bébiételek receptjei
A receptet beküldte: Dorka29, 2008. febr. 7. 21:59
A rizspelyhes banán elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.