Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Sós, burgonyás kifli recept

Sós, burgonyás kifli recept

Elkészítési idő 60 perc

A Sós, burgonyás kifli hozzávalói:
0,5 kg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
pici cukor
fél evőkanál só
10 dkg zsír
1 közepes főtt, áttört burgonya
1 tojás, +1 a kenéshez


A Sós, burgonyás kifli elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük. Pihentetés után kör alakúra nyújtjuk, és 4 egyenlő részre vágjuk a kört. A cikkeket vékonyan megkenjük olajjal, feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk. A tetejét megkenjük tojással, tepsibe tesszük és még negyed órát pihentetjük. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük. A többi tésztával is ugyan így járunk el.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A sós, burgonyás kifli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook