Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept

Elkészítési idő 45 perc

A Királyné sajtos-tojásos burgonyája hozzávalói:
3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt

A sütéshez:
olaj


A Királyné sajtos-tojásos burgonyája elkészítési módja:
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük). A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk. Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk. “200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.

Azonnal fogyasztható a finom vacsora.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A királyné sajtos-tojásos burgonyája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook