Királyné sajtos-tojásos burgonyája recept
45 perc
A Királyné sajtos-tojásos burgonyája hozzávalói:
3 db nagyobb burgonya
1 marék finomliszt
3 db tojás
1 doboz natúr Medve kockasajt
A sütéshez:
olaj
A Királyné sajtos-tojásos burgonyája elkészítési módja:
A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára és összekeverjük (összetörjük). A felforrósított olajba kanalanként bele szaggatjuk és amikor aranysárga a talpa villával megfordítjuk. Amikor kész,hőálló tálra szedjük és a krumplis “figurák” tetejére egy-egy szelet Medve sajtot teszünk. “200 fokra melegített sütőbe tesszük,a sajt kb. 5 perc alatt ráolvad.
Azonnal fogyasztható a finom vacsora.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. márc. 3. 06:48
A királyné sajtos-tojásos burgonyája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.