Almás latkesz recept
25 perc
Az Almás latkesz hozzávalói:
3 nagyobb alma meghámozva, nagy lyukú reszelőn lereszelve
2 jól felvert tojás,
1,5 csésze liszt (1 csésze 250 ml)
1 csésze narancslé vagy tej vagy joghurt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
1-2 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
Az Almás latkesz elkészítési módja:
Jól verjük fel a tojásokat, majd keverjük el narancslével, tejjel, vagy joghurttal. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, csipetnyi sóval keverjük el, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket és az előzőleg kinyomkodott almát. Serpenyőben forrósítsunk fel az olajat és ha elég forró, kanállal tegyünk a keverékből bele (érdemes egy csipettel kipróbálni az olajat, mielőtt nekikezdenénk). A kanállal lapogassuk is le a palacsintákat sütés közben, hogy ne legyenek túl vastagok. Mindkét oldalán arany barnára sütjük, majd papírtörlővel, vagy szalvétával borított tányérra szedjük. Egyszerre ne tegyünk túl sokat a serpenyőbe, mert kihűlt olajban nehezebben tudjuk megsütni palacsintáinkat. Tálalhatjuk porcukorral, fahájas porcukorral, bármilyen lekvárral de csokoládéreszelékkel is díszíthetjük.
A latkesz a zsidó ünnep, a Hanuka jellegzetes étele. A bő, forró olajban kisütött krumplis, vagy almás palacsinták amik a mi tócsninkra hasonlítanak leginkább ilyenkor elengedhetetlen kellékei az ünneplésnek.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2015. febr. 27. 08:03
Az almás latkesz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.