Diós süti (liszt nélkül!) recept


8 tojás
28 dkg porcukor
10dkg mazsola
1dl tej
1 citrom
2x28 dkg darált dió
1/2 dl rum
25dkg rama margarin
4 evőkanál instanat kakaópor
A Diós süti (liszt nélkül!) elkészítési módja:
8 tojás sárgáját és 28 dkg porcukrot habosra keverek, majd hozzá adom a tejben áztatott mazsolát, 1 citrom reszelt héját, 28 dkg darált diót és a 8 tojás felvert fehérjét. Összekeverem óvatosan, majd sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm. Ha megsült meglocsolom 1/2 dl rummal (ez kihagyható), majd megvárjuk, míg kihül. Ha kihült, jöhet rá a krém: a kocka rámát kikeverem a 4 kanál instanat kakaóval, és kész. Rákenem a tésztára és megszórom a 28dkg darált dióval.
Nekem a krém finomabb, ha egy adag csokipudingot megfőzök, megvárom, míg kihül és hozzákeverem a kakaós margarinhoz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szamó, 2007. nov. 18. 21:09
A diós süti (liszt nélkül!) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.