Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Csíkos diós kalács recept

Csíkos diós kalács recept

A Csíkos diós kalács hozzávalói:
10 dkg cukor,
6 dkg vaj,
1 evk olaj,
2 tojás sárgája,
270 ml tej,
1 kk só,
650 g liszt,
2,5 kis mérő szárított élesztő,
(tészta program)

A töltelékhez:

4 evk darált dió,
1 citrom reszelt héja,
2 evk cukor,
3 dkg olvasztott margarin.


A Csíkos diós kalács elkészítési módja:
A kenyérsütővel elkészíttetem a tésztát. Ha kész, 2 felé veszem, kinyújtom, megkenem a margarin felével, megszórom a darált diós cukor és a citromhéj felével, majd szorosan feltekerem. A másik tésztával ugyan így teszek, majd mindkét tekercset hosszában félbe vágom. Az így kapott 4 csíkot összefonom, és egy magas falú sütőformába teszem ( fontos hogy a kalács inkább felfelé keljen ne oldalra ), a maradék margarinnal megkenem. 30 perc kelesztés gőzben, majd sütés 200c-on, kb 30 percet. Rácson kihűtjük.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A csíkos diós kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook