Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Ciabatta zsemlék recept

Ciabatta zsemlék recept

A Ciabatta zsemlék hozzávalói:
450 ml víz
5 ek olívaolaj
+olaj a sütéshez
2,5 tk só
760 g finomliszt
30 g friss élesztő


A Ciabatta zsemlék elkészítési módja:
Csak egyszerűen dobd a gépbe a hozzávalókat ebben a sorrendben. Indítsd el a dagasztóprogramot. Az elvileg másfél órát dolgozna, de egy óra elteltével kapcsold ki a gépet, vedd ki a tésztát. Lisztezett felületen formálj belőle 8 zsemlét. Takard le, és egy órát hagyd kelni. Melegítsd elő a sütőt 240 fokra (ha sütőpapírt teszel a zsemlék alá, akkor csak 220, mert az annyit bír ). Kend meg a zsemléket olajjal, s már tolhatod is be a sütőbe. Tegyél meléé egy tál vizet is, ami a nedvességről gondoskodik. Kb. 25 percig kell sütni.

Jó étvágyat hozzá!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A ciabatta zsemlék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook