Kókuszhabos csiga recept
A Kókuszhabos csiga hozzávalói:Tésztához :
50 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojás sárgája
3 evőkanál cukor
1 cs szárított élesztő
4 evőkanál tej
2 evőkanál tejföl
csipet só
Töltelékhez:
4 tojás fehérje
30 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A Kókuszhabos csiga elkészítési módja:
Az élesztőt, a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A vajat a liszttel, cukorral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojássárgákat és a tejfölt, majd tésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk és a hűtőbe tesszük amíg a habot elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a gáztepsit és még egy másik tepsit sütőpapírral bélelünk. Gőz felett a cukorral kemény habot verünk. A gőzről levéve beleforgatjuk a kókuszreszeléket. A tésztákat egyesével vékony téglalap alakúra nyújtjuk és a krém egyharmadával megkenjük. Óvatosan rúdba feltekerjük és kb. 1-1,5 cm-es csigákat vágunk és a sütőpapírra sorakoztatjuk őket. A többi tésztával is elvégezzük az előbbi műveleteket. 180 fokon kb. 13 percig sütjük. Sűrűn nézzünk rá, nehogy megbarnuljon, de azért átsüljön. A sütőből kivéve még percekig úgyis sül a tepsiben. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. márc. 16. 16:56
A kókuszhabos csiga elkészítési módja és hozzávalói.