Valevszkaja kisasszony torta recept
A Valevszkaja kisasszony torta hozzávalói:A tésztalaphoz:
42 dkg liszt
25 dkg vaj
12,5 dkg cukor
4 tojás sárgája
1,5 teáskanál sütőpor
45 dkg feketeribizli dzsem, vagy valamilyen más savanykás dzsem, hogy a torta ne legyen túl édes, geil.
A habhoz:
6 tojás fehérje
35 dkg cukor
1 evőkanál kukorica keményítő
10 dkg szeletelt mandula
A krém:
3 evőkanál cukor
4 dl tej
1 evőkanál kukorica keményítő
2 evőkanál liszt
2 tojás sárgája
20 dkg vaj
pár csepp mandulaaroma
A Valevszkaja kisasszony torta elkészítési módja:
A 1,5 mokkáskanál sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáteszem a cukrot, a tojássárgákat, gyors mozdulatokkal összegyúrom. Ha nem áll össze a tésztánk,adhatunk hozzá egy kanál tejfölt. A linzertésztát kinyújtom,egy 25*35 cm-es tepsibe teszem,majd fél órára hűtőbe . (Addig elkészítem a krémet és a habot) Krém elkészítése. a 3 evőkanál cukrot elkeverem a 2 tojás sárgájával,hozzáadom a lisztet, a keményítőt, és 3 evőkanál hideg tejet.Eközben a maradék tejet felforralom, majd óvatosan a tojásos masszához öntöm,visszateszem a tűzhelyre és folyamatos keverés mellett összeforralom.Félreteszem hűlni. A tésztalapot beteszem a sütőbe 180 fokon,15 percre,ezalatt elkészítem a mandulahabot. A 6 tojás fehérjéhez lassan adagolom a cukrot, miközben kemény habbá verem.A végén óvatosan hozzászórom a kukorica keményítőt. Következik a torta összeállítása. A félig sült lapot kiveszem a sütőből, elkenem rajta a fekete ribizli dzsemet,tetejére rásimítom a tojáshabot,amit megszórok szeletelt mandulával,majd visszateszem a sütőbe 20 percre 160 fokon. A főzött krémmel felhabosítom a vajat,amihez hozzáadom a mandula aromát. Tésztát a sütőből kiveszem,óvatosan kettévágom,és a két lap közé halmozom a vaníliás tojáskrémet.Néhány óra pihentetés után fogyasztható.
https://www.youtube.com/watch?v=NLrFAC1T6Vs
Kis segítség az elkészítéshez.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hanami, 2017. márc. 16. 13:15
A valevszkaja kisasszony torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.