Medvehagymás túrógombóc recept
Zsírszegény
A Medvehagymás túrógombóc hozzávalói:
50 dkg túró
20 dkg apró szemű zabpehely
2 ek zabliszt
2-3 db tojás
8-10 levél medvehagyma
só
őrölt bors
tejföl a tálaláshoz
A Medvehagymás túrógombóc elkészítési módja:
A túrót egy tálba tesszük, majd villával összetörjük. Ezután hozzáadjuk a zabpelyhet, a zablisztet, a tojást, az apróra felvágott medvehagymát, és ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Kézzel alaposan összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a masszát kb. 1 óráig pihentetjük, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, majd enyhén sós, forrásba lévő vízbe óvatosan beletesszük. Megvárjuk még feljönnek a gombócok a víz tetejére, és ettől számítva kb. 5 percig főzzük.
A megfőtt gombócokat lecsepegtetjük, egy tálba helyezzük, és rögtön tálaljuk.
A gombócok tetejét ízlés szerint tejföllel meglocsoljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2017. márc. 15. 16:41
A medvehagymás túrógombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.