Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben recept
A Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben hozzávalói:40 dkg tonhalfilé
5 dkg durvára tört földimogyoró
5 dkg zabpehely
3 evõkanál zabliszt
2 dl tej
1 tojás
fél citrom leve és reszelt héja
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 mokkáskanál vegeta
2 evõkanál olaj
plusz olaj a sütéshez.
A Tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben elkészítési módja:
A halat ujjnyi vastag csíkokra vágom, megsózom és a citromlével megöntözöm. 10 percre félreteszem. Közben a tojást habosra verem a tejjel, beleöntöm az olajat, beleszórom a fûszereket, a zúzott fokhagymát, valamint a zabpelyhet, 1 evõkanál zablisztet és a mogyorót. Összekeverem, és ugyancsak pár percig hagyom állni. (Palacsintatészta sûrûségûnek kell lennie.) A halcsíkokat elõször megmártom a megmaradt lisztben, majd a "tésztába" forgatom, és bõ, forró olajban pirosra sütöm. A felesleges olajat leitatva, meleg tálra rakom, és tetszés szerinti körettel meg salátával vagy mártással tálalom.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:58
A tonhalcsíkok mogyorós zabpehelyben elkészítési módja és hozzávalói.