Búzapehellyel töltött karalábé recept
A Búzapehellyel töltött karalábé hozzávalói:4 kis zsenge karalábé zöldjével együtt
5 dkg búzapehely
3 evõkanál gombalevespor
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 csapott mokkáskanál törött fehér bors (só nem kell bele, mert a levespor sós).
A Búzapehellyel töltött karalábé elkészítési módja:
A karalábékat vékonyan lehámozom, és gyengén sós, forrásban lévõ vízbe dobom néhány percre. Ezután a belsejét kivájom, és a karalábéforgácsot nagyon apróra darabolom. A búzapehelyre rászórom a gombalevesport és ráöntök 2 dl vizet. Hozzáteszem a reszelt sajt felét, a karalábéforgácsot, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a törött borsot, majd 10 percre félreteszem. A megmosott karalábéleveleket egy-két percre forrásban lévõ sós vízbe teszem. Leszûrve egyenként megtöltöm a búzapelyhes töltelékkel, mintha töltött káposztát készítenék. A kivájt karalábékba is jócskán teszek a töltelékbõl, ezután egy tepsibe vagy tûzálló tálba rakom a töltött karalábékat és a tekercseket. Rászórom a megmaradt reszelt sajtot, rálocsolom a megsózott tejfölt, és elõmelegített forró sütõbe tolom. Addig sütöm, amíg szép aranysárgára nem sül a teteje.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:56
A búzapehellyel töltött karalábé elkészítési módja és hozzávalói.