Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Rakott rétes 2. recept

Rakott rétes 2. recept

A Rakott rétes 2. hozzávalói:
1 nagy cs. réteslap
1 ü meggybefőtt
6-8 kisebb alma (4-5 nagyobb)
cukor (vagy édesítő)
1/2 kg túró
2 evk gríz
1-2 evk tejföl (attól függően, mennyire száraz a túró)
fahéj, zsemlemorzsa


A Rakott rétes 2. elkészítési módja:
Az almákat megpucoljuk, lereszeljük, fajéjjal megszórjuk és cukrozzuk. A túróba keverjük a grízt, beletesszük a tejfölt és cukrozzuk. A meggyet lecsepegtetjük a levétől. Egy tepsit kiolajozunk, belerakunk egy réteg lapot, majd megszórjuk egy kis zsemlemorzsával és rákenjük a túrót. Ráteszünk egy újabb réteslapot, megszórjuk zsemlemorzsával, rákenjük a kicsit kicsavart almát, majd a következő réteslapot. Erre egyenletesen rászórjuk a meggybefőttet és egy pici fahájat, majd betakarjuk réteslappal. A tetejét olajjal megkenjük és forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tálaláskor kockákra vágjuk, porcukorral megszórjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rakott rétes 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook