Ananászos túrós rétes Update: 2-es kód recept
Az Ananászos túrós rétes Update: 2-es kód hozzávalói:1 csomag réteslap - 12 lapos -
75 dkg túró
3 tojás sárgája
2 konzerv ananász (Persze lehet más gyümölcs is, de akkor el ne feledjünk új nevet adni a sütinek!)
némi mazsola
édesítőszer
2-3 evőkanálnyi olíva olaj
Az Ananászos túrós rétes Update: 2-es kód elkészítési módja:
Mivel olyan trükkösek voltunk, hogy készen vettük a réteslapot, először a tölteléket készítjük el. Először is bekapunk néhány szem mazsolát, a többit alig 5 percre vízbe tesszük. A túrót egy edényben villával összetörjük, majd hozzákeverjük a tojás sárgáját és az édesítőszert. Felbontjuk az ananászkonzervet, és rövid közelharcot követően elosztjuk a levét a kunyeráló családtagok között. A megduzzadt mazsolát az ananásszal együtt keverjük bele a túrós masszába. Itt az ideje megküzdeni a réteslappal! Hogy ne ragadjon és törjön annyira, egy benedvesített törlőkendőt terítünk alá. Némi matematikai készséggel a 12 lapos réteslapot válasszuk 4 felé, darabonként 3 lapra. Ezután az első 3 lapot hagyjuk a nedves törlőkendőn és a lapok között vékonyan kenjünk szét néhány csepp olíva olajat. A töltelékből- hasonlóan, mint a palacsinta készítésénél - a lap egyik végébe, hosszában helyezzük el a masszát. Eztán a réteslapot a töltelékkel együtt nagy nehezen feltekerjük, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. Hasonlóképpen készítjük el a másik 3 rúd rétest is, legvégül a rétesek tetejét, leges legvégül pedig a homlokunkat vizes kézzel átsimítjuk. A rétest előmelegített sütőben, 200-220C-on kb. 25-30 percig aranybarnára sütjük.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. júl. 23. 17:33
Az ananászos túrós rétes update: 2-es kód elkészítési módja és hozzávalói.