Tokaji csirkemell recept
A Tokaji csirkemell hozzávalói:egy csirkemell filézve
fél zacskó mazsola
1,5 dl Tokaji aszú
1 dl tejszín
só
bors
1 tojássárgája
egy ek. méz
20 nagy szem szőlő
olaj
A Tokaji csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 7. 15:07
A tokaji csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.