Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tokaji csirkemell recept

Tokaji csirkemell recept

A Tokaji csirkemell hozzávalói:
egy csirkemell filézve
fél zacskó mazsola
1,5 dl Tokaji aszú
1 dl tejszín

bors
1 tojássárgája
egy ek. méz
20 nagy szem szőlő
olaj


A Tokaji csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szőlőszemeket kettévágjuk, kiszedjük a magokat. A mazsolát a borral összeforraljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát 3-4 perc alatt megpirítjuk. Alacsonyabbra vesszük a hőfokot, ráöntjük a boros mazsolát, még egy kevéske vizet, lefedve kb. 20 percig pároljuk. A tejszínt, a tojássárgáját és a mézet jól kikeverjük. A húsra rádobjuk a szőlőszemeket, ráöntjük a tejszínes keveréket is. Összeforraljuk, rizzsel tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A tokaji csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook