Orchidea szelet recept
Az Orchidea szelet hozzávalói:A tésztához:
5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg darált mák
2 ek liszt
1/2 sütőpor
Krémhez:
5 db tojássárgája
10 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag vanília pudingpor
3 dl tej
A 2. krémhez:
2 dl habtejszín
5 dkg csokoládé
2 ek cukor
1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin
A tetejére:
15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
10 dkg porcukor
2 ek 100 %-os narancslé
Az Orchidea szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A 2. krémhez: A tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk. Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek. olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 ek. narancsos 100 %-os gyümölcslével kikeverjük,addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. febr. 9. 16:17
Az orchidea szelet elkészítési módja és hozzávalói.