Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Orchidea szelet recept

Orchidea szelet recept

Az Orchidea szelet hozzávalói:
A tésztához:

5 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg darált mák
2 ek liszt
1/2 sütőpor

Krémhez:

5 db tojássárgája
10 dkg cukor
20 dkg vaj
1 csomag vanília pudingpor
3 dl tej

A 2. krémhez:

2 dl habtejszín
5 dkg csokoládé
2 ek cukor
1/2 dl langyos víz+ 1 csapott ek zselatin

A tetejére:

15 dkg étcsokoládé + 2 ek étolaj
10 dkg porcukor
2 ek 100 %-os narancslé


Az Orchidea szelet elkészítési módja:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mákos-lisztes sütőporos keveréket. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. Az 1. krémhez a tojás sárgákat a cukrokkal, pudingporral, tejjel csomómentesre kikeverjük és sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük és hozzákeverjük a kihabosított vajat. A 2. krémhez: A tejszínt a cukorral kemény habbá vejük, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverjük, majd a feloldott zselatint is. Jól kihabosítjuk. Összeállítás: A tésztára kenjük a sárga krémet, majd a csokis habos krémet. A tortabevonót 2 ek. olajjal felolvasztjuk vízgőz felett,3/4 részével bevonjuk. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatunk. A porcukrot 1 ek. narancsos 100 %-os gyümölcslével kikeverjük,addig keverjük míg a cukor felolvad és ízlés szerint a süti tetejére csurgatjuk vagy habzsákba töltve. A sárga részekre darálatlan mákot szórtam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az orchidea szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook