Spenót-torta recept
30 perc
A Spenót-torta hozzávalói:
hozzávalók 4 főre
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
50 dkg fagyasztott parajpüré
2 tojás
2 dl tej
só
fél kk őrölt bors
15 dkg reszelt sajt
fél kk provence-i fűszerkeverék
A Spenót-torta elkészítési módja:
A mélyhűtött spenótot kiolvasztjuk és egy sűrű szűrőn, vagy egy konyharuhán a levét kinyomkodjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük. Ha langyos, akkor hozzátesszük a sütőporral elkevert lisztet, a fokhagymakrémet, a sót és az olvasztott vajat. Lágy tésztává gyúrjuk. (Esetleg egy kevés vízzel hígíthatjuk.) Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és a tésztával kibéleljük. (Egy kicsi peremet az oldalára is készítünk.) A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejet, a reszelt sajt 3/4 részét és a spenótot. Borssal ízesítjük. Ezt a zöld masszát a tésztán szétterítjük. A tetejét a maradék sajttal megszórjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Lehet leveles tészta alappal is csinálni, és kockázott sonkát, vagy virslit rakni a spenótra, és reszelt sajt. Igy gyorsabb.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Meme555, 2011. okt. 6. 13:36
A spenót-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.