Parajjal töltött palacsinta recept
A Parajjal töltött palacsinta hozzávalói:80 dkg friss paraj,
15 dkg bacon
szerecsendió
só
tbors
1,5 dl tejszín,
15 dkg reszelt sajt.
palacsintához
liszt
tej
szódavíz
tojás
olaj
só
csipet cukor
A Parajjal töltött palacsinta elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott friss parajt sós vízben megpároljuk, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, szükség szerint kissé kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, majd összevágjuk vagy áttörjük. A kockára vágott húsos bacont kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a parajt és jól átforrósítjuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a tejszínt, és simára, krémszerűvé keverjük. A szokásos módon sós palacsintákat sütünk, megtöltjük a tejszínes parajjal, összegöngyöljük, és vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe téve 4-5 percig sütjük.,
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. okt. 5. 16:01
A parajjal töltött palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.