Borban párolt csirke recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Borban párolt csirke hozzávalói:
4 csirkecomb
2 evőkanál olaj
2 zöld húsú kaliforniai paprika
4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoranna
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint sóés őrölt bors
A Borban párolt csirke elkészítési módja:
A megmosott, leszárított húst sóval, és őrölt borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és konyhai ollóval apróra metéljük. Az olajat nagy serpenyőbe öntsük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalról szép pirosra sütjük.Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fokhagymával, majorannával, és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és lefedve, kb. 1 óra alatt a húst punára pároljuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a csirkét forrón, sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Diétázóknak párolt zöldséggel kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: a3636b3945, 2008. márc. 30. 19:24
A borban párolt csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.