Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borban párolt csirke recept

Borban párolt csirke recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Borban párolt csirke hozzávalói:
4 csirkecomb
2 evőkanál olaj
2 zöld húsú kaliforniai paprika
4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoranna
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint sóés őrölt bors


A Borban párolt csirke elkészítési módja:
A megmosott, leszárított húst sóval, és őrölt borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. Közben a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A fokhagymát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet megmossuk és konyhai ollóval apróra metéljük. Az olajat nagy serpenyőbe öntsük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalról szép pirosra sütjük.Kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fokhagymával, majorannával, és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és lefedve, kb. 1 óra alatt a húst punára pároljuk. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a csirkét forrón, sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Diétázóknak párolt zöldséggel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A borban párolt csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook