Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajttal és körtével töltött csirkemell /4 adag/ recept

Sajttal és körtével töltött csirkemell /4 adag/ recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajttal és körtével töltött csirkemell /4 adag/ hozzávalói:
60 dkg filézett csirkemell
2 db körte
10 dkg fűszeres olajban pácolt sajt
4 szelet sonka
ízlés szerint só és őrölt fekete bors
3 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj
húslevesalaplé


A Sajttal és körtével töltött csirkemell /4 adag/ elkészítési módja:
A csirkemelleket mossuk és szárítsuk meg, majd éles késsel mindegyikbe vágjunk egy-egy zsebet. A körtéket mossuk meg, vágjuk ki a magházukat, majd az egyiket a sajttal együtt vágjuk hosszában négy felé. A körte- és sajtrudakat csomagoljuk be a sonkaszeletekbe és tegyük be a csirkemellzsebekbe, fogpiszkálóval tűzzük össze a zsebeket, végül sózzuk és borsozzuk meg. Serpenyőben forrósítsunk olajat, és minden oldalát hirtelen süssük benne aranyszínűre. Egy tepsit kenjünk ki a vajjal. Tegyük bele a csirkemelleket, öntsünk a rá egy kevés levest, majd előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb 10 percig. A másik körtét daraboljuk fel, tegyük a hús mellé, majd süssük további 10 percig. Tálaláskor az elkészült húsokat vágjuk félbe, és öntsük le a sütőlével, és párolt zöldséggel körítjük.

Ha valaki nem diétázik burgonypürével is tálalhatja.


Kategória: Húsételek receptjei


A sajttal és körtével töltött csirkemell /4 adag/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook