Chilis csirkemell (update 1) recept
Zsírszegény
1584 kcal
25 gramm
- fél kiló filézett csirkemell
- 1 dl olivaolaj
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, bors, mustár
A chiliszószhoz:
- chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!)
- 1 doboz natúr paradicsom konzerv
- fokhagyma
- só, oregano, bazsalikom ízlés szerint.
A Chilis csirkemell (update 1) elkészítési módja:
A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral. Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted. Másnap kevés olajon megsütöd a húst. A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá. Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt. Ezután öntsd rá a mártást a husikra!
Köretként pirított zöldséget lehet tálalni, vacsira és ebédre is igazán finom!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. máj. 5. 18:00
A chilis csirkemell (update 1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.