Chilis csirkemell recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Chilis csirkemell hozzávalói:
fél kiló filézett csirkemell
1 dl olivaolaj
6-8 gerezd fokhagyma
só, bors, mustár
A chiliszószhoz:
chilipor (ne legyen benne cukor, figyelj vásárláskor!)
1 doboz natúr paradicsom konzerv
fokhagyma
só, oregano, bazsalikom ízlés szerint.
A Chilis csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket az elkészítést megelőző napon be kell pácolni. A húst megsózod, borssal bolondítod, péppé zúzott fokhagymával bedörzsölöd, majd vékonyan bekened mustárral. Az így előkészített ciciszeletekre öntöd rá az olivaolajat, és az egész tálat lefedve egy napig a hűtőben pihenteted. Másnap kevés olajon megsütöd a húst. A paradicsompürét kicsit megpirítod, belekevered a chiliport, a kevéske péppé zúzott fokhagymát, sót, oregánót és bazsalikomot adsz hozzá. Ha túl sűrű, akkor egy kis vízzel felöntöd a szószt. Ezután öntsd rá a mártást a husikra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tüncyke, 2008. ápr. 17. 15:53
A chilis csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.