Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » "Jénai" sertéssült recept

"Jénai" sertéssült recept

A "Jénai" sertéssült hozzávalói:
8 szelet sertéstarja
1 kg krumpli
2-3 enyhén csípős paprika
2 dl tejföl
3 db tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
reszelt szerecsendió
2 dkg vaj
só,bors


A "Jénai" sertéssült elkészítési módja:
A kivajazott jénaiba első rétegként karikázott nyers krumplit teszünk, erre jönnek a sózott-borsozott hússzeletek. A hús közé felszeletelt paprikát dugdosunk.Fóliával letakarva, közepes lángon kb. 3/4órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a jénait megrázogatjuk, és ráöntjük a tejfeles-tojásos-szerecsendiós keveréket. Tetejét megszórjuk a reszelt sajttal és most már fólia nélkül visszatoljuk a sütőbe. '5-20 perc alatt megpirítjuk.Fejessalátával kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A "jénai" sertéssült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook