Sonkával töltött gombafejek recept
A Sonkával töltött gombafejek hozzávalói:50 dkg gomba,
8 dkg vaj,
6 dkg liszt,
3 dl tej,
bors,
pirospaprika,
só,
40 dkg főtt sonka
2 db tojássárgája,
5 dkg reszelt sajt
A Sonkával töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombafejeket megtisztítjuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, belső részüket megsózzuk, és kevés törött borssal meghintjük. Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát és a tojássárgáját. A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és a sütőbe helyezve készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. szept. 8. 07:11
A sonkával töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.