Polipsaláta recept
A Polipsaláta hozzávalói:1 konyhakész polip (ca.80 dkg.)
1 db kaliforniai paprika
1 fej hagyma
4 db paradicsom
vörösborecet
1 evőkanál dijoni mustár
1 csokor kapor
só, bors
1/2 lilme leve
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
A Polipsaláta elkészítési módja:
A polipot megtísztítjuk. A kaliforniai paprikát és a hagymát felkarikázzuk, grillrácson vagy serpenyőben megsütjük a polippal együtt A paradicsomokat felkarikázzuk. A megsült polipot feldaraboljuk, hozzáadjuk a sült zöldségeket. Vörösborecettel, dijoni mustárral, apróra vágott kaporral, sóval, borssal és a lime levével ízesítjük. Ráreszeljük a fokhagymát, leöntjük egy kevés olívaolajjal, összekeverjük. Fogyasztásig lefóliázva hűtőszekrényben érleljük.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: 5a5c6c6a02, 2007. jún. 19. 12:40
A polipsaláta elkészítési módja és hozzávalói.