Gombás-sajtos karaj recept
A Gombás-sajtos karaj hozzávalói:1,5 kg karaj
1/2 kg gomba
2 db vöröshagyma
majoránna
só
bors
olaj
A Gombás-sajtos karaj elkészítési módja:
A karaj szeleteket kiklopfolom, fűszerezem, olajban megsütöm, tálra szedem. A gombát megtisztítom, felszeletelem, a vöröshagymát szintén. Kevés olajon megpirítom a hagymát és a gombát, fűszerezem, félre rakom. Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakom a húst,mindegyik szelet tetejére teszek a párolt gombából kb. egy evőkanálnyit, majd egy vékony szelet sajttal beborítom. Sütőben átsütöm, de csak addig, amíg a sajt szép barnás színt kap. Általában rizzsel tálalom.
Készítettem már úgy is, hogy a hús-szeleteket és a rizst ételpárolóban (ugyancsak fűszerezve), pároltam.
Szerintem a hús finomabb, és nem kell a tűzhely mellett annyit állni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Hoev, 2009. jún. 25. 18:41
A gombás-sajtos karaj elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.