Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós, tejfölös szelet recept

Diós, tejfölös szelet recept

A Diós, tejfölös szelet hozzávalói:
1 egész tojás
2 pohár tejföl
30 dkg porcukor
20 dkg rétesliszt
15 dkg darált dió
1/2 csomag sütőpor

Mázhoz:
3 kanál víz
1 kanál kakaó
20 dkg porcukor
2 kanál rétesliszt
10 dkg margarin


A Diós, tejfölös szelet elkészítési módja:
A tojást, tejfölt, porcukrot jól összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, darált diót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntöm, és közepes hőfokon (légkeveréses sütőben 140 °C-on világosra sütöm. A mázhoz a vizet, kakaót, porcukrot, lisztet összeforralom. Amikor már csak langyos, belekeverem a margarint. Ha már nem olyan folyós, a tésztára simítom.

Forró vízbe mártott késsel szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós, tejfölös szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook