Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül recept
A Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül hozzávalói:Cseresznye
cukor
víz
A Cseresznye befőtt tartósítószer nélkül elkészítési módja:
A gondosan megmosott cseresznyét egészben hagyva üvegekbe rakjuk. Amikor megtelt az üveg, 2 evőkanál cukrot szórunk a tetejére. Felöntjük vízzel, hogy ellepje a cseresznyét,majd lezárjuk. Egy akkora edénybe állítjuk az üvegeket, hogy annyi vizet tudjunk rá engedni, hogy az üvegeket teljesen ellepje. Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben látjuk, hogy buborékok szállnak fel. Tartósítószer nem kell, a kihűlő lé vákuumot képez, nem romlik meg a gyümölcs.
Tavaly így raktam el, egy sem romlott meg és mind nagyon finom volt. Az utolsó üveget éppen tegnap kezdtem meg:)
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. jún. 9. 08:51
A cseresznye befőtt tartósítószer nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.