Almás rózsalekvár recept
Az Almás rózsalekvár hozzávalói:1 kg alma
50 dkg rózsaszirom
20 dkg cukor
1 citrom leve
fél csomag lekvárzselésítő
Az Almás rózsalekvár elkészítési módja:
A hámozott és kimagozott almát 1 dl vízzel pépesre főzzük,lehúzzuk a tűzről,és a masszában elkeverjük a rózsaszirom felét.1-2 órán keresztül áztatjuk.Újra feltesszük a tűzre,hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet és a maradék rózsaszirmot.Néhány percig kevergetés mellett forraljuk.Majd belekeverjük a zselésítőt,csavaros tetejű üvegekbe töltjü (A tető alá celofánt szoktam tenni.) Fejjel lefelé fordítva dunsztba hagyjuk kihűlni.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. ápr. 14. 23:58
Az almás rózsalekvár elkészítési módja és hozzávalói.