Lujzi mézes recept
A Lujzi mézes hozzávalói:Tészta:
2 tojás
2 evők. méz
2 evők. kakaó
5 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 kávésk. szódabikarbóna
40 dkg liszt
Krém:
1cs. puncs pudingpor
1 cs. vanília pudingpor
25 dkg vaj
20 dkg cukor
Csokimáz:
16 dkg porcukor
2 evők. liszt
2 evők. kakaó
2 kanál tej
15 dkg vaj
A Lujzi mézes elkészítési módja:
A tésztához a liszt kivételével az összes hozzávalót egy fazékba tesszük, gőz fölött jó 5 percig (míg habzik) főzzük. Levéve a tűzről a 40 dkg lisztet belekeverjük. Lisztezett deszkán jól összegyúrjuk, 3 cipóba osztjuk, és legalább 1/2 órát, míg kihűl, hagyjuk pihenni. Majd kisodorjuk, zsírozott lisztezett tepsi hátán megsütjük. Az első lap kb. 10 perc, a többi 7-8 perc. (A lapok kivétele után, mindig takarékra állítom a sütőt.) A krémhez 3-3 dl tejben megfőzzük a pudingokat külön, majd cukorral kikeverjük a vajat, megfelezzük, és hozzákeverjük a pudingokat. Az első tésztalapot lerakjuk, erre kenjük a vaníliás krémet, ráhelyezzük a második lapot, erre kenjük a puncs krémet, végül a harmadik lap, és tetejére csokimáz. A csokimázhoz a cukrot, a lisztet, a kakaót egy lábosba tesszük, összekeverjük, majd a tejjel felfőzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzröl, és a vajat belekeverjük. Langyosan a tésztára kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. aug. 8. 12:54
A lujzi mézes elkészítési módja és hozzávalói.