Margarinos szelet recept
A Margarinos szelet hozzávalói:Tészta:
méz 2 evőkanál
tojás 2db
porcukor 20dkg
Rama 5dkg
szódabikarbóna 2 kiskanál
Liszt 45dkg
Krém:
tej 7dl
vaníliapudingpor 2cs
Rama 20dkg
porcukor 20dkg
vaniliáscukor 1cs
kakaó 2 evőkanál
Egyéb:
olajjal higított csokoládé
A Margarinos szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat gőz fölött 5 percig keverjük majd hozzá gyúrjuk a liszthez. Tepsi hátán 3 lapot sütünk. A pudingot sűrűre főzzük a tejjel. Míg hül addig a Ramat kihabosítjuk a porcukorral. Egymásba keverjük és 2 felé vesszük, az egyik felébe vaníliáscukrot a másikba kakaót teszünk. Betöltjük a tésztát Az első lapra a vaníliás a másodikra a kakaós krém kerül. Tetejére olvasztott csokoládét teszünk másnap szeleteljük!
Az olvasztott csokira még szórhatunk dekorcukrot vagy színes tortadarát mielőtt megdermedne!Érdemes kipróbálni finom és dekoratív sütemény! Jó sütést mindenkinek
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: manduli, 2009. márc. 15. 11:04
A margarinos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.