Kókusszal töltött kifli recept
A Kókusszal töltött kifli hozzávalói:tészta:
- 200 g mascarpone
- 200 g vaj
- 3 ek porcukor
- 220 g liszt
Töltelék:
- 3 tojásfehérje
- 200 g porcukor
- 150 g kókuszreszelék
A Kókusszal töltött kifli elkészítési módja:
Keverd ki a tésztát géppel, oszd el négy felé, a gombócokat csomagold alufóliába, mehet a hűtőbe egy órára legalább. Hűtés nélkül nyújthatatlan, szóval egyszerre csak egy gombócot vegyél ki. Nyújtsd el a tésztát kb. két mm vastag kör alakra. Verd fel a tojásfehérjét a cukorral, majd belekevered a kókuszreszeléket, de azt már csak óvatosan, fakanállal. Kend meg a kört a töltelékkel, majd vagdosd fel nyolc felé, vagy ahány felé sikerül és tekerd fel.
180 fokon 20 percig sül.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2014. aug. 7. 21:01
A kókusszal töltött kifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.